5 мая 2024, воскресенье, 7:21
Поддержите
сайт
Сим сим,
Хартия 97!
Рубрики
Комментарии 6
+41 +
Бефар., 20:52, 8.08

Ищите хорошо - должны по логике рядом быть памперсы московитов...

Ответить
+1 +
Тарас на Парнасі, 21:22, 8.08

Гм, а на підставі чого визначили, що хрест належав саме москвину, а не офіцеру-литвину, наприклад? В часи Баторія литвини (білоруси) і русини (українці) були практично всі православними.

Ответить
+7 +
ф, 23:16, 8.08

верующие от ватикана были лицвины от константинополя русины и все были христианами

Ответить
+2 +
Тарас на Парнасі, 9:00, 9.08

"верующие от ватикана были лицвины от константинополя русины"

Нічого подібного, І литвини, і більша частина русинів до Люблінської унії (1569 р.) жили в одній державі: ВКЛ. І значних відмінностей у віросповіданні між ними тоді не було і бути не могло. Селяни практично всі православні, міщани і шляхта - частково православні (згадайте князів Острозьких!), частково римо-католики. Після Берестейської унії (1596 р.) серед литвинів та русинів з'явилися греко-католики, але їхня обрядовість та матеріальна культура залишалася православною. Єдина відмінність - серед міщанства та шляхти ВКЛ у першій половині 17 ст. дуже популярним стало лютеранство (яке йшло з Інфлянтів та Курляндії), чого не було на землях України.

Тому питання про приналежність хреста залишається відкритим. Нагадаю, за часів хана Іоанна IV Епілептика на Москві царював кривавий терористичний хаос, який сіяли віддані хану загони тюрків та кавказців ("опричники"). Мистецтво, ремесла, торгівля природно занепали.

Ответить
+12 +
Литвин, 22:19, 8.08

Сколько много у нас мест, где можно найти различные ценные предметы... Например, около деревни Кушлики есть место сражения с Москавитами...

Ответить
+1 +
Ушепти, 10:48, 9.08

Никто толком ничего не копал, и вообще ВКЛ это конгломерат славян, причем славян Европы и славян языческих. Это как у немцев сейчас весси и осси. Беларусь современная благодаря политике Москвы территориально потеряла значительную часть земель. Так что нам ещё предстоит восстановить статус кво.

Ответить
 
Написать комментарий
E-mail не будет опубликован